Renovatie van meer dan 2 600 sites

ENGIE Fabricom helpt de Belgische telecomoperator Telenet met het moderniseren van zijn mobiel netwerk dat hij in 2015 van BASE overnam. Onze teams zijn sterk betrokken bij de operationele uitrol en voeren de vernieuwing van de installaties in recordtempo uit op meer dan 2 600 sites.

Historische overname

In april 2015 onthulde Telenet zijn ambitie op het gebied van mobiele telefonie door de aankoop van het BASE netwerk. Met deze historische overname wou Telenet zijn ambitie waarmaken om zijn infrastructuur zelf te beheren en er naar behoefte in te kunnen investeren. Op die manier wil het bedrijf uitgroeien tot de Belgische referentie voor mobiele telefoniediensten en in te spelen op de convergerende mobiele en vaste netwerken.

De rol van ENGIE Fabricom

ENGIE Fabricom werkt voor de modernisering van ongeveer 2 600 sites samen met PTM en ZTE. Onze teams staan in voor de operationele plaatsing en fysieke vervanging van de zendapparatuur en de bekabeling.

Dit nieuwe partnership met Telenet bevestigt de positie van ENGIE Fabricom als belangrijke leverancier van multitechnische diensten en oplossingen in de telecommunicatiesector. De renovatie van dit strategische netwerk illustreert bovendien onze operationele capaciteit voor het managen van grote projecten in een recordtijd.