Hoogstaande technische installaties voor sport en vrije tijd

ENGIE Fabricom zet zijn expertise op vlak van technische installaties en energie-efficiëntie ten dienste van sport- en recreatiecentra. De sportcentra van Sportoase zijn hier een mooi voorbeeld van.

De Sportoase groep werd opgericht in 2005 en is gespecialiseerd in de bouw en uitbating van polyvalente sportcentra via  publiek-private samenwerking. Het gaat om een joint venture tussen ENGIE Cofely en de Groep Van Roey die vandaag beschikt over meer dan 14 operationele centra. ENGIE Fabricom is steevast betrokken partij voor de elektrische installaties.

30% energiebesparing

Dankzij de publiek-private samenwerking met Sportoase kunnen openbare besturen voor hun sportcentrum aanzienlijke energiebesparingen realiseren. Vergeleken met een klassiek zwembad besparen Sportoases tot 30% energie. Bovendien hoeven ze zich niet meer te bekommeren over de uitbating en het beheer, want die neemt Sportoase voor 30 jaar voor zijn rekening, vanaf de bouw of de renovatie. Van Roey staat in voor de bouw, de ENGIE entiteiten voor de technische uitrusting.

De rol van ENGIE Fabricom

Sportoase is een mooi voorbeeld van de mogelijkheden en de samenwerking die ENGIE biedt. Als aannemer is ENGIE Cofely verantwoordelijk voor het beheer van het volledige project, voor het gebouwbeheer en het onderhoud van het sportcomplex gedurende 30 jaar. ENGIE Axima staat in voor alle HVAC installaties en het sanitair.

Voor ENGIE Fabricom gaat het doorgaans over de engineering en aanleg van de technische installaties voor het merendeel van de centra:

  • elektriciteit
  • elektrotechniek
  • verlichting
  • verwarming
  • ventilatie