Op Brussels Airport komen per dag tot 94 000 passagiers voorbij. Die moeten allemaal voorbij de veiligheidscontrole om hun handbagage te laten inspecteren. Sinds de lente van 2017 gebeurt dat via 25 hypermoderne ‘screening lanes’. Door de innovatieve technologie en procedure die ENGIE Fabricom hier voor het eerst toepaste, wordt niet alleen de efficiëntie geoptimaliseerd maar ook het comfort van zowel passagiers als veiligheidsagenten. Het wekt de interesse van veiligheidsautoriteiten over heel de wereld.

450 bakjes per uur en per machine

Reizigers moeten hun handbagage en persoonlijke spullen bij het begin van elke band nog steeds in een kunststofbakje deponeren. De capaciteit werd echter opgedreven. Elke band van het ultramoderne systeem, verwerkt 450 kunststofbakjes per uur, onder meer omdat de bakjes na gebruik weer automatisch naar het begin van de band worden getransporteerd. Zo zijn er altijd voldoende ter beschikking en verloopt de doorstroming veel vlotter.

De 25 banden zitten vol sensoren. De vele gegevens die ze verzamelen, worden in real time verwerkt door een supervisiesysteem dat ENGIE Fabricom ontwierp.

De beveiligingsagenten zitten niet meer naast de scanners, maar in een centrale controlekamer. Op die manier kunnen ze zich volledig concentreren op de controle van de röntgenbeelden. Zien ze iets verdacht, dan krijgt het kunststofbakje een virtueel merkteken en wordt de bagage naar een tweede, afgesloten band geleid voor verdere controle. De veiligheidsagent krijgt op het beeldscherm meteen de zone te zien waar het verdachte object zich bevindt en kan dan manueel alles doorzoeken.

Een hoge vlucht

Veiligheidsverantwoordelijken van luchthavens overal ter wereld zijn geïnteresseerd in het systeem. Op Narita en Haneda in Tokio (Japan) en Keflavik (IJsland) is intussen een gelijkaardig systeem in gebruik. Ook in Osaka (Japan), Lyon (Frankrijk) en op 14 regionale luchthavens in Griekenland starten de ‘screening lines’ weldra op. Ook instellingen zoals de Navo, het Europese Hof van Justitie in Luxemburg en de haven van Barcelona toonden belangstelling voor dit innovatief systeem.