Duurzaam partnership

Op de ‘One Campus’ van Barco, aan het Kennedypark in Kortrijk, worden alle Belgische activiteiten van het hightechbedrijf gecentraliseerd. ENGIE Fabricom zorgde er mee voor dat in het moderne complex warme, aangename ruimtes werden geschapen waar medewerkers, klanten en partners zich welkom en geïnspireerd voelen.

Met Barco hebben we een duurzaam partnership opgebouwd. Tijdens de renovatie- en nieuwbouwprojecten op de One Campus konden we een ruim scala aan expertises aanspreken.

De rol van ENGIE Fabricom

De ‘One Campus’ bestaat uit verschillende gebouwen die met elkaar verbonden zijn:

  • ‘The Circle’ is het centrale, cirkelvormige hoofdgebouw, dat integraal uit glas lijkt te bestaan. Het is verbonden met de oude productiehal die ook een facelift kreeg. In dit gebouw hebben onze teams de elektriciteitswerken uitgevoerd voor de 22 000m² kantoorruimtes, een multifunctioneel auditorium, een opleidingscentrum, een meetingdeck verspreid over drie verdiepingen en een atrium met een bedrijfsrestaurant. Het paradepaardje van The Circle is het Barco Experience Center, uitgerust met de meest geavanceerde visualisatieoplossingen van het bedrijf. Verder zorgde ENGIE Fabricom voor de midden-, hoog- en laagspanningsinstallaties in het volledige gebouw, de databekabeling, toegangscontrole, branddetectie met BEAM-detectoren, inbraakbeveiliging, videonetwerk, …
  • Verder maakt ook  ‘The Lab’ deel uit van de site. Hier huist de R&D-afdeling en zorgde ENGIE Fabricom ook voor de elektrische installaties, stroomvoorzieningen, de verlichting, databekabeling, en beveiliging. Hetzelfde geldt voor‘The Pulse’, een extra gebouw van kantoorruimtes.
  • In ‘The Engine’ tenslotte zijn kantoren ondergebracht, een deel van de productie en een clean room. De ENGIE Fabricom-teams waren actief tijdens de constructie van de gebouwen en staan in voor het onderhoud van de technische installaties. Binnen ons lot vallen de gebruikelijke elektrische voorzieningen zoals verdeelborden, bekabeling, voedingsrails, verlichting, toegangscontrole, inbraak- en branddetectie, omroepinstallatie en CCTV.
  • Ook de buitenverlichting op de wegenis rond het gebouw, de slagbomen en de nummerplaatherkenning op de bezoekersparking namen we voor onze rekening.