ENGIE Fabricom is al meer dan 20 jaar gespecialiseerd in de installatie van grote zonneparken. Copley Farm, een zonnepark in het Verenigd Koninkrijk is de grootste realisatie tot op heden. 

Copley Solar zocht een ervaren, solide partner voor de bouw van een zonnepark op een terrein van meer dan 16ha. Wegens de lange levensduur van een zonnestroominstallatie (minimaal 20 jaar) is het van groot belang om met een stabiele en betrouwbare partner scheep te gaan. ENGIE Fabricom kon op elk vlak de beste papieren voorleggen. Copley Farm heeft een vermogen van 29,95 MW, goed om 8 200 gezinnen een jaar lang van stroom te voorzien.

Meer dan 15 000 ton CO²-reductie per jaar

Op een benutte oppervlakte van 500.000 m² installeerde ENGIE Fabricom 1.200 tafels met elk 96 panelen, goed voor een elektriciteitsproductie van 29,95 MW. Dit schoolvoorbeeld van hernieuwbare energievoorziening zorgt voor een daling van de CO²-uitstoot met  15 150 ton per jaar.

De rol van ENGIE Fabricom

  • Installatie van panelen en omvormers
  • Montagesysteem
  • Bekabeling
  • Aansluiting op het net
  • Opvolging en onderhoud gedurende 2 jaar

Ons zelf ontwikkeld monitoringsysteem houdt de opbrengst van de installatie permanent in het oog en genereert een alarm zodra er zich afwijkingen voordoen. In dat geval komt onze technische dienst meteen ter plaatse.

We bieden 20 jaar garantie op de volledige installatie, inclusief zonnepanelen en omvormers. Op die manier is het mogelijk om onze klant een opbrengstwaarborg te geven.