De voormalige campus van Onze-Lieve-Vrouw Ter Linden in Knokke-Heist kampte met uitbreidings-en parkeerproblemen. De directie besloot om een gloednieuw gebouw op te zetten, geïnspireerd op het werk van René Magritte.

Maximaal comfort voor patiënten en medewerkers

Deze nieuwe zorgomgeving omvat een ziekenhuis met 320 bedden, een revalidatiecentrum, een zorghotel, een polykliniek, auditoria, een publieke ruimte en een helihaven. Het werd ontworpen in het teken van maximaal comfort voor patiënten en personeel. Er zijn ook talrijke maatregelen genomen om energie te besparen (biomassaverwarmingsinstallatie, warmtekrachtkoppeling, systeem voor energieopslag) en de binnen- en buitenverlichting werd aan een grondige analyse onderworpen.

De rol van ENGIE Fabricom

ENGIE Fabricom stond in voor het ontwerp en de montage van de volledige elektrische installatie (hoog- en laagspanning) van het gebouw, de parking, het dialysegebouw, en de buitenomgeving. ENGIE Fabricom was daarnaast ook verantwoordelijk voor het ontwerp en de uitvoering van de binnen- en buitenverlichting van de site.

Allesomvattende oplossingen voor de gezondheidszorgsector

ENGIE en haar dochterbedrijven zijn niet aan hun proefstuk toe in het ter beschikking stellen van hun expertise voor ziekenhuizen en zorgcentra. Meer dan honderd instellingen deden al een beroep op ENGIE Fabricom, ENGIE Cofely of ENGIE Axima. Meestal discreet werk achter de schermen, maar wel van ‘levensbelang’. In de letterlijke betekenis van het woord! Dankzij zeer diverse oplossingen die de energieprestaties in ziekenhuizen verbeteren, de productie van hernieuwbare energie mogelijk maken, het comfort en de veiligheid garanderen voor patiënten en personeel, onder meer met toegangscontrole en brandbeveiliging. Kortom, het zorgpalet dat ENGIE aan ziekenhuizen verstrekt is veel ruimer dan je op het eerste gezicht zou vermoeden.