Binnen enkele dagen zal het 22ste offshorehoogspanningsstation (OHVS), dat gebouwd is op de site van ENGIE Fabricom, Hoboken verlaten richting Noordzee. Het onderstation werd gebouwd door de partners van het consortium: ENGIE Fabricom, Smulders en CG en vaart naar het offshorewindpark Norther, een project opgezet door Elicio, Eneco en Diamond Generating Europe. Dit is het grootste park voor de Belgische kust, dat energie zal leveren aan bijna 400.000 gezinnen. Het is gebouwd op 23 kilometer van de kust van Zeebrugge. Op jaarbasis zal het windpark 1,4 miljard kWh hernieuwbare energie produceren.

Het hoogspanningsstation is een belangrijk element in de werking van een offshorewindpark en vormt de schakel tussen de individuele windturbines. Het hoogspanningsstation converteert de geproduceerde energie (33kV) naar een spanning van 220kV en transporteert ze via een exportkabel naar het transmissienetwerk op land. Aan land wordt de stroom via een hoogspanningsstation naar het Belgische net gebracht.

Met een lengte van 32 meter, een hoogte van 21 meter, een gewicht van 1.300 ton en een transformatiecapaciteit van 410 MV, is dit het meest compacte offshore-onderstation ooit gebouwd in Hoboken. De bouw van offshore-onderstations is echt een Belgische expertise geworden: dit is al het 22ste onderstation dat op de site van ENGIE Fabricom in Hoboken gebouwd werd. Op deze site werden ook onderstations gebouwd voor andere windparken in het Verenigd Koninkrijk, Belgiƫ, Duitsland en Nederland.