De tijdelijke vereniging Kieldrechtbruggen die ENGIE Fabricom, het staalconstructiebedrijf Aelterman en de waterbouwkundige specialist Hye verenigt, installeerde deze week twee nieuwe bruggen over de Kieldrechtsluis om de doorstroming van het verkeer in de haven van Antwerpen te vereenvoudigen. De joint venture kreeg dit contract in 2017 toegewezen door Deurganckdoksluis S.A., vertegenwoordigd door de Afdeling Maritieme Toegang (AMT) van de Vlaamse regering. Onze collega’s van de afdeling Water & Automation North waren verantwoordelijk voor het elektromechanische gedeelte van het werk.

Grotere doorstroming van het wegverkeer

De haven van Antwerpen is uniek, vooral door haar geografische ligging van 80 kilometer landinwaarts. Daardoor kunnen de grootste schepen bijna tot aan het hart van de stad varen. Maar ook de Kieldrechtsluis, de grootste sluis van de wereld, is heel bijzonder. Met afmetingen van 500 meter lang, 68 meter breed en met drie keer zoveel staal als de Eiffeltoren, biedt de sluis een gepast antwoord op het steeds evoluerende scheepvaartverkeer.

Een aantal jaar geleden werden twee gecombineerde spoor- en wegbruggen geïnstalleerd, die moesten zorgen voor een vlottere verkeersdoorstroming in de haven. Nu zijn daar twee indrukwekkend grote stalen mobiele verkeersbruggen bijgekomen: 97 meter lang, 15 meter hoog en 12 meter breed. De bouw van deze mastodonten is in augustus 2017 van start gegaan.

De rol van ENGIE Fabricom

ENGIE Fabricom zorgde enerzijds voor de installatie van het elektromechanisch gedeelte van deze twee bruggen op de site van de firma Aelterman. Zo werden bijvoorbeeld de kabels en de verlichting op voorhand geplaatst, zodat de bruggen installatieklaar getransporteerd konden worden.

Maar ook aan de Kieldrechtsluis zélf zorgde ENGIE Fabricom voor de nodige elektrische en mechanische voorbereidingen, zodat de nieuwe brugdelen onmiddellijk gekoppeld konden worden zodra ze geleverd werden.

Een beknopt overzicht van de verschillende fasen van dit project.

ENGIE Fabricom is hiermee niet aan zijn proefstuk toe. Onze collega’s plaatsten in 2017 al een dergelijke basculebrug langs de A11 tussen Brugge en Knokke.

Kerncijfers

Grootte van de sluis: 500 meter lang en 68 meter breed.

Grootte van de twee nieuw geïnstalleerde bruggen: 97 meter lang, 12 meter breed en 15 meter hoog.

De aandrijving van de bruggen gebeurt via:

  • 3 hydraulische pompgroepen met een vermogen van 200 kW elk
  • 2 hydraulische cilinders met een buitendiameter van 0,9 meter, een lengte van 15 meter in uitgeschoven positie (brug in geopende stand) en een gewicht van 43 ton