Het eerste van de twee offshore onderstations van het SeaMade offshore windpark heeft de  bouwplaats van ENGIE Fabricom in Hoboken verlaten voor zijn eindbestemming in de Noordzee. Het 1.200 ton wegende onderstation heeft vier dekken, is 14 meter hoog en heeft een capaciteit van 235 MW.

Een belangrijke mijlpaal werd bereikt met de voltooiing van één van de twee onderstations voor het SeaMade windpark. ENGIE is verantwoordelijk, samen met zijn partners Smulders en DEME Offshore, voor de volledige EPCI (engineering, procurement, constructie, transport, installatie en inbedrijfstelling) van beide hoogspanningsonderstations: 

  • ENGIE Fabricom staat in voor de globale ontwerpcoördinatie en de integratie van alle systemen van de offshore hoogspanningsstations op de bouwplaats in Hoboken. ENGIE Fabricom zal ook verantwoordelijk zijn voor de LS & hulpsystemen en voor Piping & Mechanical.
  • ENGIE Tractebel is verantwoordelijk voor de basis- en gedetailleerde engineering, procurement, testing en inbedrijfstelling van de HS/MS uitrusting.
  • Smulders staat in voor de volledige engineering, procurement, fabricage en corrosiebescherming van de staalconstructies voorde topsides en de substructuren bestaande uit de transitiestukken en monopiles.
  • DEME Offshore is verantwoordelijk voor het transport en de installatie van de topsides en de substructuren van onshore naar hun uiteindelijke offshore locatie.

SeaMade

SeaMade staat in voor de gelijktijdige ontwikkeling van zowel de Mermaid en Seastar offshore windparken en is een samenwerking tussen ENGIE, Otary en Eneco Wind Belgium. SeaMade zal 58 windturbines bouwen met een totaalcapaciteit van 487 MW. Dit grote project voor de ontwikkeling van de Belgische productiecapaciteit van hernieuwbare energie past volledig in de zero carbon strategie van ENGIE Fabricom.