200 voetbalterreinen, 300 000 zonnepanelen en een capaciteit van 99 MWp. Dat zijn de kerncijfers van Kristal Solar Park, het grootste zonnepanelenpark van de Benelux. Op 19 mei kunnen jullie het een bezoekje brengen in het kader van “Open Wervendag”. 

Kristal Solar Park is een initiatief van de Limburgse Investeringsmaatschappij LRM, stad Lommel en Nyrstar. Voor de installatie werd gekozen voor ENGIE Fabricom, met meer dan 20 jaar ervaring in de bouw van zonneparken zowel in België als in het buitenland.

Dit project sluit naadloos aan bij de ambitie van de ENGIE Groep om haar klanten te begeleiden in hun transitie om koolstofneutraal te worden. Zo is deze zonne-installatie verbonden met zinkverwerkend bedrijf Nyrstar en kunnen zij evolueren naar een meer duurzame energieconsumptie.

Op ontdekking in het grootste zonnepark van de Benelux

Naar aanleiding van « Open Wervendag » zal Kristal Solar Park de deuren openen voor het grote publiek op zondag 19 mei van 10u tot 17u. Via diverse activiteiten kunnen groot en klein het park ontdekken :

  • Neem je fiets onder de arm en ontdek het park via een tocht van 6 km. Experten zullen op het parcours toelichting geven omtrent de werking en de verschillende onderdelen.
  • Andere meer ludieke en vrolijke animaties zullen voorgesteld worden: zo kan je onder andere je fiets maar ook je haar versieren, zal er een knutsel- en grimehoek aanwezig zijn voor de kinderen en bieden we lokaal fruit en verfrissing aan.

Samengevat

Wanneer ? Zondag 19 mei van 10u tot 17u

Waar ? Kristal Solar Park – Charles Brushstraat -, 3920 Lommel (Er is parking voorzien in de nabijheid, maar gelieve zoveel mogelijk met de fiets af te zakken naar het event).

Meer informatie ? Op de site van « Open Wervendag »