De uitbreiding van het EN1090 certificaat van de Welding Construction Shop van ENGIE Fabricom in Lillo biedt de mogelijkheid om nieuwe toepassingen te ontwikkelen.

De Welding Construction Shop van ENGIE Fabricom in Lillo heeft dit jaar met succes haar EN1090-1 en EN1090-2 certificaat kunnen aanvullen met het EN1090-3 certificaat. Dit wil zeggen dat de shop nu geattesteerd is om volgens EN1090-1, -2 (CS en RVS) én nu -3 (ALU) constructiewerken te vervaardigen (Up to EXC3!).

Het atelier

De ENGIE Fabricom Welding Construction Shop is gespecialiseerd in las- en constructiewerken met een hoge toegevoegde waarde. Onze focus ligt op het vervangen en herstellen van machineonderdelen en het maken van constructies en/of piping.

EURONORM Certificaat

De shop beschikt al sinds 3 jaar over de EN1090-1 en 2 certificaten, die de werkplaats in staat stellen om constructiewerken van carbonen roestvast staal te ontwerpen en te produceren. Dit jaar werd het atelier gecertificeerd met het derde luik van de EURONORM 1090 dat hen toelaat om aluminium constructies te vervaardigen.

Water-link

Vorig jaar heeft de shop een opdracht gekregen van de Antwerpse intercommunale Water-link. Voor deze opdracht heeft het atelier aluminium drinkwaterunits ontworpen en geproduceerd die Water-link toelaten om op straat drinkwater te verdelen aan de bevolking in tijde van nood of technische storingen. Audits werden uitgevoerd om deze aluminiumconstructie volgens de EN1090-3 norm te maken, en SGS zorgde voor de certificatie.

Hebt u een werk of mogelijke opportuniteit tot samenwerken, aarzel niet en contacteer ons vrijblijvend: bart.berre@external.engie.com