ENGIE Fabricom zorgt in Oostende voor vlotter en veiliger scheepsverkeer dankzij de installatie van moderne ledverlichting.

Het project voor de renovatie van de signalisatie kadert in een onderhoudscontract tussen de afdeling Scheepvaartbegeleiding van de Vlaamse Overheid en ENGIE Fabricom. In dit kader staan onze teams van de sectie Marine Technics in voor het onderhoud van alle seinen en bakens in de kusthavens en op de Noordzee. Vorig jaar werden de havenseinlichten van Zeebrugge grondig gemoderniseerd, dit jaar staat Oostende op de planning.

Energie-efficiëntie en veiligheid gaan hand in hand

Voor de nieuwe signalisatie wordt gebruik gemaakt van ledverlichting, wat een pak beter scoort op vlak van energie-efficiëntie dan de huidige neon- en gloeilampen. Hiermee kan er tot 80% bespaard worden op de energiefactuur. Bovendien wordt er ook een dimfunctie voorzien, zodat het verbruik op heldere momenten beperkt kan worden, echter bij mist kan ook een sterker signaal gegeven worden. De nieuwe ledlampen zorgen er tevens voor dat de nieuwe seinen beter zichtbaar worden voor de scheepvaart.

Monitoring 4.0

De signalisatie is ook volledig geautomatiseerd en verbonden met het netwerk. Als er zich een probleem voordoet met één van de lampen, wordt dit automatisch gedetecteerd en stuurt het systeem een alarmsignaal naar de centrale. Zo kan er snel en gericht ingegrepen worden. Verder wordt ook de degradatie van de lampen gemonitord om tijdig een lagere opbrengst op te merken en de gepaste acties te ondernemen.

Toekomst

Naast het vernieuwen van de havenseinlichten zijn de teams van Marine Technics ook volop bezig om allerhande andere scheepvaartsignalisatie om te bouwen met de modernste middelen. Zo worden de huidige neon pijlseinen binnenkort vervangen door led-borden, zullen nieuwe led bakenlichten geplaatst worden op diverse meetplatformen op zee én worden de meer dan 150 laterale en kardinale boeien uitgerust met de nieuwste, op zonnepanelen aangedreven, ledlampen.