In juli en augustus was de Leopold II-tunnel voor het tweede jaar in rij volledig gesloten als onderdeel van de renovatiewerkzaamheden. Deze werken worden uitgevoerd door het consortium Circul 2020 bestaande uit ENGIE Fabricom, Jan De Nul en BESIX.

Zomer 2019

Na de asbestverwijdering van de tunnel afgelopen zomer, installeerden de collega’s van ENGIE Fabricom deze zomer verschillende MS-cabines en transformatoren, de eerste nieuwe brand extractoren, nooduitgangen, brandsystemen, verlichting in de technische lokalen en het centrale SCADA-systeem.

ENGIE Axima zorgde voor de ventilatie- en rookafzuiging uitrusting van de tunnel.

De vernieuwingswerken deze zomer konden worden uitgevoerd dankzij maanden studiewerk over het ontwerp van de installatie en het voorbereidend werk van de teams.

Vanaf 2 september

Vanaf 2 september zullen de teams opnieuw op nachtmodus overschakelen om de werken voort te zetten. De komende maanden zullen ze vooral werken aan de modernisatie van de nooduitgangen, ventilatie en nieuwe LED-verlichting in de tunnel.

Al deze oplossingen die in de nabije toekomst in de Leopold II-tunnel ingezet zullen worden, maken deel uit van de technologieën die door ENGIE ontworpen en ontwikkeld zijn om de stad van morgen voor te bereiden en ze veiliger, zuiniger, meer geconnecteerd en duurzamer te maken.

Meer info over de werkzaamheden