PERSBERICHT

ENGIE en Plopsa Coo hebben deze maandag 9 september 2019 in aanwezigheid van de Waalse minister van Energie Jean-Luc Crucke, 2640 zonnepanelen ingehuldigd in de buurt van het onderste bekken van de pompcentrale in Coo-Trois-Ponts.

De 1720 panelen, die op de stroomafwaartse dijk zijn geïnstalleerd, hebben een capaciteit van 465 kW en zullen het pretpark Plopsa Coo van stroom voorzien en bijna 40% van zijn verbruik dekken. De 920 zonnepanelen, die op de stroomopwaartse dijk zijn geïnstalleerd en een capaciteit hebben van 250 kW, zullen stroom leveren voor twee publieke laadstations voor elektrische voertuigen.

Met een totale oppervlakte van ongeveer 7000 m² en een vermogen van 715 kW zullen de 2640 panelen jaarlijks 680 MWh produceren, wat overeenkomt met het jaarlijkse verbruik van 194 huishoudens. Zij zullen de uitstoot van meer dan 272 ton CO2 per jaar, het equivalent van de jaarlijkse uitstoot van 118 dieselauto’s, voorkomen.

De zonnepanelen werden geïnstalleerd door ENGIE Fabricom, die ze de eerste 10 jaar zal onderhouden. Dit project illustreert de wens van ENGIE om de leider te zijn in de koolstofvrije transitie met steeds groenere, meer lokale en efficiëntere energie.

Philippe Van Troeye, CEO van ENGIE Benelux: “ENGIE heeft de ambitie om leider te zijn in de zero-carbon transitie. Deze nieuwe installaties op de emblematische site van onze spaarbekkencentrale Coo – verbonden met het pretpark Plopsa Coo en de laadpunten voor elektrische voertuigen – zullen lokale en groene energie produceren. Dit project benadrukt onze expertise op het gebied van zonne-energie – een van de hoekstenen van de energietransitie – en is een goed voorbeeld van het brede scala aan energie-efficiëntie oplossingen dat wij onze klanten bieden. We zijn trots dat ENGIE met deze nieuwe installatie een bijdrage levert aan de transitie naar een duurzamere en efficiëntere wereld. »

Ontdek het project en de site (enkel beschikbaar in het frans)