Industrie 4.0 = ENGIE helpt u om uw data zinvol te gebruiken

  • Wat is de kans dat een installatie een mechanische storing kent op korte termijn?
  • Wat is zijn levensduur?
  • Hoe kan ik productieverlies verminderen of het rendement van een installatie optimaliseren?

Vandaag is het mogelijk om deze vragen te beantwoorden met behulp van de gegevens die binnen uw bedrijf verzameld worden. Dankzij zijn ervaring in de industriële sector, biedt ENGIE Fabricom u de 4.0 oplossingen die uw data in real-time kan structureren, gebruiken en interpreteren. Met eenvoudige en effectieve hulpmiddelen anticipeert u op de geringste storing, optimaliseert u de controle van uw faciliteiten en versterkt u uw operationele rendement.

Maar concreet, over welke oplossingen gaat het?

Om de mogelijkheden van onze 4.0 oplossing te kunnen ervaren, nodigen wij u uit om onze technologische “Démonstrateur 4.0” te testen. In deze mini-productieomgeving, vooral ontworpen voor een didactisch doel, worden de gegevens die worden geleverd door de sensoren (trillingen, temperaturen, debiet, enz.) automatisch gecentraliseerd in de Cloud, waar ze worden geïnterpreteerd door geavanceerde analytische hulpmiddelen.

Resultaat?

Met een tablet of smartphone hebben we rechtstreeks en intuïtief toegang tot de conclusies die door het systeem worden gegenereerd. Deze kunnen bv. aanbevelingen (hulp bij het besturen van productie-faciliteiten) zijn of waarschuwingen (aanbeveling onderhoud). Augmented Reality, aan de andere kant, verbetert de efficiëntie en veiligheid van technici tijdens onderhoudswerkzaamheden.

Vandaag de dag worden installatie en onderhoudstaken nog steeds vanuit een traditionele hoek bekeken. Dankzij onze kennis van de industriële sector en ons gamma van technologische vaardigheden, zijn wij in staat om u een allesomvattende aanpak te bieden die voldoet aan al uw digitale systeembehoeften.

Meer info?  Industrie.sud.fabricom.be@engie.com

ENGIE Fabricom – FLEURUS – T. + 32 71 242500