Op de voormalige mijnsite in het Limburgse Eisden komt tegen het najaar van 2020 een gloednieuw vakantiepark, Terhills. Dit prestigieuze toeristische en recreatieve project zal in eerste instantie bestaan uit een dorp van 250 hoogwaardige villa’s en een breed scala aan ontspanningsmogelijkheden  en activiteiten  (een waterpark, ontmoetingsplaatsen, een supermarkt en horecavoorzieningen). Dit project, dat in het voorjaar van 2019 van start ging, geeft een centrale plaats aan duurzame ontwikkeling.

ENGIE Fabricom staat, in samenwerking met het bouwbedrijf Willemen Groep, in voor de elektriciteitsvoorziening van de villa’s, de openbare verlichting van het centrum en voor de installatie van het datanetwerk in het ganse park. In totaal gaat het hier om meer dan 6.000 meter aan kabels!

Energie-efficiëntie en duurzaamheid

Terhills wil een groen en duurzaam recreatiepark zijn. Gebruik van lokaal geproduceerde groene stroom, energiezuinige villa’s, gebruik van duurzame materialen en natuurlijk 100% LED-verlichting die wordt geïnstalleerd door ENGIE Fabricom. Op het gebied van mobiliteit zullen milieuvriendelijke vervoersmiddelen beschikbaar zijn zoals fietsen, shuttles, boten en elektrische golfkarren. Vanaf de herfst van 2020 moet je vanop het terras van één van de villa’s kunnen uitrusten en genieten van het gloednieuwe vakantiepark Terhills.

Het project zal een aanzienlijke economische impact hebben:  het vakantiepark zal voor 230 extra vacatures zorgen.  Een succesvol resultaat voor een complex proces van herbestemming en transformatie van de immens grote (365 ha) voormalige mijn van Eisden.

Een ecologisch verantwoord project waaraan ENGIE, in het hart van de koolstofvrije transitie, actief bijdraagt door duurzame multi-technische oplossingen aan te bieden.

Meer informatie: https://www.terhills.be/in-ontwikkeling/terhills-resort/