De THV Kieldrechtbruggen, bestaande uit ENGIE Fabricom, staalconstructiebedrijf Aelterman en waterbouwer Hye kreeg in 2017 de opdracht toegewezen vanuit de NV Deurganckdoksluis waarvoor de Afdeling Maritieme Toegang (AMT) van de Vlaamse Overheid optreedt voor de bouw en installatie van twee bijkomende bruggen over de Kieldrechtsluis. De collega’s van het departement Water & Automation North staan in voor het elektromechanische deel van de werken.

Vlottere doorstroom wegvervoer

De Kieldrechtsluis werd in 2016 officieel geopend en is de grootste sluis ter wereld. Om de verkeersdoorstoom in de haven te optimaliseren, werd beslist om naast de twee bestaande, twee bijkomende bruggen te installeren. De afmetingen van de nieuwe bruggen zijn indrukwekkend met een lengte van 97 meter, een hoogte van 15 meter en een breedte van 12 meter.

De rol van ENGIE Fabricom

ENGIE Fabricom zorgt enerzijds on-site bij de firma Aelterman voor de installatie van het elektromechanisch gedeelte van dit gevaarte. Zo worden bijvoorbeeld de kabels en verlichting op voorhand geplaatst, zodat de brug installatieklaar getransporteerd kan worden.

Maar ook aan de Kieldrechtsluis zorgt ENGIE Fabricom al voor de elektrische en mechanische voorbereidingen zodat de nieuwe brugdelen gekoppeld kunnen worden eens geleverd.

ENGIE Fabricom is hiermee niet aan zijn proefstuk toe. Onze collega’s plaatsten in 2017 reeds een dergelijke basculebrug langs de A11 tussen Brugge en Knokke.

Kerncijfers

De aandrijving van de bruggen gebeurt op basis van:

  • 3 hydraulische pompgroepen met een vermogen van 200 kW per stuk
  • 2 hydraulische cilinders met een buitendiameter van 0,9 meter en lengte van 15 meter in uitgeschoven positie (brug in geopende stand) en een gewicht van 43 ton