In oktober start in Lommel de bouw van het Kristal Solar Park. Op een oppervlakte van 200 voetbalvelden groot komen 300.000 zonnepanelen die vanaf volgend jaar energie zullen leveren aan zinkbedrijf Nyrstar en de bedrijven van het nieuwe bedrijventerrein. Om het grootste zonnepark van de Benelux met een capaciteit van 99MWP te bouwen, waren 30 bedrijven uit heel Europa kandidaat. We zijn trots dat de keuze uiteindelijk op ENGIE Fabricom viel. Het mega-zonnepark is een initiatief van de Limburgse Investeringsmaatschappij LRM, stad Lommel en Nyrstar.

20 jaar ervaring

“De ontvangen offertes waren inhoudelijk en financieel erg sterk”, vertelt Stijn Bijnens, CEO van investeringsmaatschappij LRM. “Dankzij de competitieve procedure konden we bekomen dat de bouw en het onderhoud van het zonnepark aanzienlijk goedkoper is dan verwacht.” ENGIE Fabricom kwam als beste uit de prijsvraag. General Manager Mark Dirckx is daar bijzonder blij mee. “Als Belgische industriële onderneming met meer dan 20 jaar ervaring in de bouw van zonneparken, is ENGIE Fabricom perfect geplaatst om deze installatie en de rechtstreekse aansluiting op het net van Nyrstar tot een goed einde te brengen. Dit is een schitterend project en we zijn dan ook dankbaar voor het vertrouwen in onze expertise.”

2.200 km kabel

Intussen werden ook de contracten met Nyrstar Belgium ondertekend. Dit zinkverwerkend bedrijf zal bij de opstart alle stroom afnemen via een directe lijn met het zonnepark. Bedrijven die zich later op het bedrijventerrein Kristalpark III vestigen, zullen ook een aansluiting op het zonnepark kunnen aanvragen. De werken starten op 1 oktober 2018 en met een constructieperiode van 9 maanden, levert het park energie vanaf de zomer van 2019. Pittig detail, tegen die tijd zullen we op het terrein maar liefst 2.200 km kabel getrokken hebben!

Meer informatie over onze activiteiten in zonne-energie