Optimalisaties en kostenefficiënte oplossingen voor de industrie

Van idee tot afgewerkt product

Bij ENGIE Fabricom bekijken we steeds welke de meest efficiënte productiemethode voor uw onderdeel is. Met onze 3D metal printing services kunnen wij complexe onderdelen met interne structuren snel en aan relatief lage kost produceren.

U kunt op ENGIE Fabricom rekenen voor de begeleiding van uw totale traject: vanaf het vinden van de juiste applicaties, via (re)design en engineering, tot afgewerkt product. We zorgen ook voor uitgebreide tests en voor de bijhorende kwalificatie.

Het 3D metal printing proces gebeurt volledig in ons atelier, in combinatie met CNC-machining om de juiste toleranties en ruwheden te bekomen. We doen hierbij een beroep op de knowhow van KULeuven en ENGIE Laborelec. Zo bent u zeker dat uw project aan alle mechanische kwaliteitseisen voldoet.

Waarom kiezen voor 3D metal printing?

  • Uw product optimaliseren

3D metal printing laat u een enorme vrijheid aan ontwerp toe. Zo kan uw eindproduct geoptimaliseerd worden, bijvoorbeeld op het gebied van warmteoverdracht, flow, gewicht of geïntegreerde functionaliteit.

  • Design van complexe onderdelen

Complexe onderdelen kunt u optimaal ontwerpen op basis van hun specifieke functionaliteit en in functie van de specifieke behoeften van de klant.

  • Sneller en goedkoper

De assemblage van complexe onderdelen en het maken van gietstukken, zijn vaak arbeids-
en tijdsintensief. Met 3D metal printing kunt u grote assemblies of onderdelen in één keer produceren. Zo vermindert u de kost en de doorlooptijd.

  • Betere beschikbaarheid van reserveonderdelen

Met 3D metal printing komt u tegemoet aan de vraag naar onderdelen die niet in omloop zijn of onderdelen met een lange levertermijn. Eerst ontwikkelen wij een CAD model op basis van 3D scanning en reverse engineering. Daarna kunnen we dat model al dan niet met optimalisaties produceren via 3D metal printing.