Offshore hoogspanningssubstations

Al ruim 15 jaar zet ENGIE Offshore Division alles in het werk om zijn klanten de meest kwaliteitsvolle en efficiënte oplossingen te bieden voor hun windmolenparken. We hebben in die tijd heel wat waardevolle ervaring opgedaan op de offshore windmarkt en nemen die ervaring mee in elk nieuw project dat we aanvatten. Op onze werf in Hoboken bouwen wij offshore hoogspanningssubstations voor de windmolenparken van onze klanten. We zijn gespecialiseerd in totale EPCI-projecten, wat betekent dat wij het project van A tot Z in handen nemen. ENGIE Offshore Division heeft een werkwijze ontwikkeld die waarborgt dat multidisciplinaire projecten in al hun fasen vlot en kosteneffectief worden uitgevoerd. Onze vroege betrokkenheid, flexibele aanpak en transparante communicatie maken goede werkrelaties tussen alle projectbetrokkenen mogelijk.

Vandaag is ENGIE Offshore Division marktleider met 30 hoogspanningssubstations die geleverd zijn voor de windmolenparken van onze klanten over heel Europa. Door onze expertise en knowhow op dit gebied, in een omgeving die gekenmerkt wordt door een zeer veranderlijke geologische ondergrond en sterk wisselende waterdiepten, zijn wij de ideale partner voor elk offshore windproject.

Projectbeheer: EPCIC van substations

ENGIE Offshore Division ontwikkelt geïntegreerde oplossingen en biedt diensten met toegevoegde waarde voor de engineering, inkoop, bouw, installatie en inbedrijfstelling (EPCIc) van offshore hoogspanningssubstations (OHVS) en hun funderingen.

 

Bouwplaats en ervaring

Onze werf is volledig uitgerust om 7 substations tegelijk te bouwen. Ze bestaat uit een montagehal, een prefabricagehal, een magazijn, een werfterrein en een laadkade aan de Schelde. Hier hebben we zo’n 30 substations voor de Europese markt gebouwd en geassembleerd.