Op 16 april start in Düsseldorf de tweejaarlijkse vakbeurs Tube. Dat is één van ’s werelds belangrijkste salons voor de  buizenindustrie. Als specialist ter zake mocht ENGIE Fabricom daar niet ontbreken.

ENGIE Fabricom kan prat gaan op meer dan 45 jaar ervaring in de ontwikkeling en productie van gebogen buizen en leidingen via inductief buigen. Dat gebeurt in het atelier in Grimbergen, waar jaarlijks zes- tot tienduizend leidingbochten gefabriceerd worden. Daar werken zowat 85 werknemers – arbeiders en bedienden samen. Zij spannen zich in drie shiften in om het hele fabricageproces van buis tot bocht of pipe spool vakkundig tot een goed einde te brengen, 24 uur per dag en vijf dagen per week.

Bending Challenges into Solutions
ENGIE Fabricom Bending beschikt in de werkplaats in Grimbergen over een infrastructuur bestaande uit onder andere drie inductiebuigmachines, drie ovens voor warmtebehandelingen na het buigen, alsook diverse zaagmachines en kotterbanken. Daarmee kunnen de specialisten het volledige fabricageproces voor hun rekening nemen, met inbegrip van eventueel laswerk als extra service. “Onze grootste uitdaging bestaat erin dat we de beste willen en moeten zijn in de manier waarop we oplossingen vinden voor de problemen van onze klanten”, zegt Jean-Marie De Both, Sales Manager Bending bij ENGIE Fabricom. “Niet alleen voor de meest gebruikelijke, maar vooral ook de complexere opdrachten. Daarin staan we zeer sterk, onder andere ook omdat we drie productielijnen voor het ganse afmetingengamma in huis hebben. Dat is beslist één van onze troeven op een niet zo makkelijke markt. Je mag onze slogan ‘Bending Challenges into Solutions’ dus gerust letterlijk nemen.”
Wereldtop
De productie wordt hoofdzakelijk verkocht aan olie- en gasmaatschappijen overal ter wereld, maar vooral in het Verre en Midden-Oosten, onder andere ook omdat de vraag daar sterk is. Heel wat van die klanten zakken half april af naar Tube in Düsseldorf, de referentie inzake buizen en leidingen. “Het is de enige beurs die we doen met de Bending unit”, besluit Jean-Marie De Both. “Het is een unieke gelegenheid om onze klanten en onze agenten te ontmoeten; we zullen er dan ook gedurende vijf dagen met het hele salesteam aanwezig zijn.”