Experts in brandveiligheid

Al meer dan twintig jaar is ENGIE Fabricom, Departement Security & Audiovisual, gespecialiseerd in de brandveiligheid van grote en kleinere gebouwen en infrastructuren. Als systeemintegrator kennen wij alle aspecten van risicobeheersing. Onze diepgaande kennis en drang naar technologische vernieuwing maken het verschil.

Een brede kijk op brandveiligheid

In onze filosofie is brandveiligheid een onderdeel dat naadloos moet ingepast worden in uw volledige risicobeheersing, rekening houdend met de strikte regelgeving. Wij kijken dan ook altijd naar de samenhang tussen alle gebouwtechnieken en zorgen voor één geïntegreerd systeem dat rekening houdt met alle facetten van veiligheid en comfort.

Gecertificeerd personeel

Onze medewerkers zijn gecertificeerd voor het ontwerpen, aanleggen en beheren van brandmeld-, sprinkler- en gasblusinstallaties en alarmontruiming. Al onze onderhoudstechnici en hun leidinggevenden hebben een gepaste, uitgebreide training achter de rug. Ook voor werken in kritische omgevingen beschikken wij over de juiste mensen.

Innovatieve, kwaliteitsvolle producten

Voor onze oplossingen werken wij samen met de beste leveranciers. Daarnaast ontwikkelen we al meer dan twintig jaar eigen brandcentrales. Wij investeren permanent in de laatste technologieën om u steeds efficiëntere manieren aan te bieden om brand en rook te detecteren. Bovendien zorgen we ervoor dat nieuwe oplossingen compatibel blijven met bestaande systemen.

Geavanceerde rookdetectie

Intelligente camera’s met VCA (Video Content Analysis) detecteren rook in een vroegtijdig stadium. Ze bieden een antwoord op specifieke behoeften zoals in hoogbouwmagazijnen waar de afstand tot rookdetectors aan het plafond erg groot is. VCA-camera’s kunnen ook rook detecteren nog voor er echt brand uitbreekt en zijn nuttig als verificatiemiddel zodat blusinstallaties pas in werking treden als het echt nodig is.

Gebruik zonder zorgen

Naast de installatie staan wij ook in voor het wettelijk verplicht onderhoud van uw brandveiligheidssysteem, en voor het testen en vervangen van detectoren. Met een onderhoudscontract op maat nemen wij u alle zorgen uit handen.

Integratie met ICAROS+

Een groot voordeel van onze integrale aanpak is de mogelijkheid om uw control room aan te sluiten op het open gebouwbeheersysteem ICAROS+. Met dit intelligent systeem beheert u al uw gebouwtechnieken vanuit één omgeving. Daarnaast kunt u operationele workflows opstellen die de operator stap voor stap begeleiden bij het afhandelen van een alarmprocedure. De automatische rapportering van incidenten helpt u dan weer uw veiligheidsprocedures te optimaliseren.