Alle kritische informatie in één oogopslag

ENGIE Fabricom, Departement Security & Audiovisual, is gespecialiseerd in technische installaties voor crisiscentra, controlekamers en collaboratieve werkruimtes. Wij staan in voor de levering, plaatsing en aansluiting van operator desks, schermen, videowalls en netwerkapparatuur. Ook het opzetten van IT-netwerken en de beveiliging van datastromen nemen we voor onze rekening.

Eén efficiënt en eenvoudig systeem

Met één systeem en één grote werkruimte (of pixelruimte), bestaande uit verschillende schermen, één toetsenbord en één muis, hebben uw operatoren in één oogopslag toegang tot alle belangrijke informatie. Ze kunnen een persoonlijke schermindeling instellen, met één klik een applicatie of een camerabeeld op de voorgrond brengen en tegelijk een overzicht behouden op alle andere applicaties. Dit laat toe om de massa aan informatie te structureren en bevordert de efficiëntie.

Beveiliging van server rooms en datastromen

Aangezien er heel wat confidentiële data verwerkt worden, bevinden onze systemen zich in een beveiligde server room en is de toegang tot deze data beveiligd. Door, indien nodig, alleen met grafische informatie te werken, is de galvanische scheiding van netwerken gegarandeerd en is de beveiliging van uw datastromen op elk moment verzekerd.

Totaalservice op maat

ENGIE Fabricom is uw partner voor beheer én onderhoud. We beschikken over een team van een 200-tal technici, supporttechnici en ingenieurs die een antwoord op maat bieden op elke vraag of voor elk probleem. Een 70-tal onderhoudstechnici is permanent onderweg om preventieve en curatieve onderhoudstaken uit te voeren.

Integratie met ICAROS+

Een groot voordeel van onze integrale aanpak is de mogelijkheid om uw control room aan
te sluiten op het open gebouwbeheersysteem ICAROS+. Met dit intelligent systeem beheert u
al uw gebouwtechnieken vanuit één omgeving. Daarnaast kunt u operationele workflows opstellen die de operator stap voor stap begeleiden bij het afhandelen van een alarmprocedure. De automatische rapportering van incidenten helpt u dan weer uw veiligheidsprocedures te optimaliseren.