ENGIE Fabricom heeft door de jaren heen een stevige reputatie opgebouwd op de internationale luchthavenmarkt. Zo maken niet alleen de Belgische luchthavens gebruik van de ENGIE Fabricom diensten, ook internationaal zijn ze op heel wat luchthavens actief. Wereldwijd, verspreid over verschillende continenten, is ENGIE Fabricom actief op 44 luchthavens.

Op die manier is ENGIE Fabricom een betrouwbare leverancier van totaalsystemen voor de controle en het management van personen- en bagagestromen. Met onze vernieuwende strategieën en innovaties tonen we telkens weer aan dat we een gewaardeerde en onmisbare partner zijn. In samenwerking met onze klanten blijven we zoeken naar manieren om het passagiers- en bagageproces verder te optimaliseren.

Bagagebehandelingssystemen

Als integrator ontwikkelt ENGIE Fabricom software die ervoor zorgt dat ieder onderdeel van het bagage-afhandelingssysteem met elkaar communiceert. Op vraag van de klant laten we bestaande  of nieuwe bagagesystemen met elkaar praten zodat de bagage op een razendsnelle en correcte manier zijn weg van bij de check-in, via het bagagesysteem naar het juiste vliegtuig vindt.

Flexibiliteit is ons handelsmerk. Het is onze ambitie om iedere klant een gepersonaliseerde service op maat af te leveren, ongeacht de toepassing. Aan de hand van onze rapporteringstool krijgt de eindgebruiker een degelijk overzicht van de operaties en de prestaties van het systeem.

Bag drop solutions

U-drop is onze selfservice check-in balie waarmee passagiers met 2 keer scannen en 1 keer klikken hun bagage kunnen inchecken. Deze oplossing is het resultaat van jarenlang onderzoek. De procedure neemt gemiddeld 4 keer minder tijd in beslag dan via de klassieke check-in, waardoor luchthavens meer passagiers kunnen behandelen op kortere tijd.

Bag drop solutions zijn de laatste jaren aan een serieuze opmars begonnen. Deze selfservice check-in balies bieden passagiers de mogelijkheid om zelf hun bagage in te checken en hun zitplaats te reserveren. ENGIE Fabricom heeft geïnvesteerd in deze modernisering en heeft dergelijke kiosken geplaatst op verschillende luchthavens.

In 2018 sloten we een samenwerkingsakkoord met IER, een wereldspeler op vlak van self-drop-systemen. Op die manier kunnen we meer luchthavens van deze toepassingen voorzien. IER zal daarbij de hardware leveren terwijl ENGIE Fabricom het integratiedeel voor zijn rekening zal nemen.

Tray Return Systems (T.R.S.)

Een verdere modernisering zet zich de laatste jaren ook door op de screening lanes voor handbagage. ENGIE Fabricom was één van de pioniers om een volledig handbagage screeningsplatform uit te rusten met TRS-machines. Op Brussels Airport werden 25 TRS lanes geïnstalleerd; het grootse screeningsplatform van Europa.

TRS-machines zorgen ervoor dat de bakken waarin de handbagage worden gelegd automatisch worden aan- en afgevoerd. Dit leidt tot een groter gebruiksgemak voor de passagier. Bovendien daalt ook de geluidshinder, in vergelijking met de traditionele handmatige systemen.

Bijkomend heeft ENGIE Fabricom meegewerkt aan de integratie van de remote screening. Daardoor zit de beveiligingsagent die de beelden screent niet meer naast de screeningsmachine maar in een aparte rustige ruimte. Minder afleiding of omgevingslawaai zorgt voor een verhoging van de veiligheid.

Met de installatie op Brussels Airport werd ENGIE Fabricom pionier op het vlak van integratie van de ‘remote screening’ op een volledig screeningsplatform.

Flight Information Display Systems (F.I.D.S.)

ENGIE Fabricom heeft de knowhow en de software om vluchtinformatie in al zijn vormen te afficheren voor passagiers, bezoekers en luchthavenpersoneel. De toepassingen zijn steeds klantgericht en afhankelijk van de locatie.

Sorting Allocation Software (S.A.C.-systemen)

Begin Jaren ‘90 ontwierp ENGIE Fabricom een bagage-sorteersysteem voor Brussels Airport. De software werd verder ontwikkeld en resulteerde in Bag2000. Deze software is de basis van de huidige bagagesorteersystemen die ENGIE Fabricom wereldwijd installeert. De software wordt voortdurend aangepast en verbeterd in functie van de marktvraag.

Air’NG

Luchthavens beschikken over gigantisch veel data die van goudwaarde zijn om processen te verbeteren. Hoewel de informatie beschikbaar is, maakt de omvang ervan het moeilijk om te analyseren. Op vraag van onze klanten hebben we Air’NG ontwikkeld; een krachtige en innoverende tool die het mogelijk maakt om de processen sneller en beter op te volgen.

Deze innoverende tool heeft een heel uitgebreid toepassingsgebied.  Air’NG wordt inmiddels ook gebruikt door andere departementen binnen de ENGIE groep.

Implementatie van M.I.S.-systemen (Management Information Software)

Het MIS-systeem is ontworpen voor een betere controle en monitoring over de verschillende installaties. De software zorgt voor een beter overzicht over de eventuele alarmen d.m.v. heldere iconen of gekleurde schema’s. De operator kan daardoor sneller gepast reageren.

24/7 support

Wereldwijd onderhouden onze technici de ENGIE Fabricom installaties. Onze klanten kunnen ons 24/7 bereiken via de help desk. Die beschikt over heel wat tools die ervoor zorgen dat problemen proactief kunnen gesignaleerd worden. Op die manier worden problemen niet alleen voorkomen maar heeft de klant vaak zelfs geen notie dat er zich een mogelijk probleem voordeed.